Forum › Włocławek

dzisiaj w TV Kujawy, A. Pałucki twierdził, że most wcale
dzisiaj w TV Kujawy, A. Pałucki twierdził, że most wcale nie jest wyłączany w nocy, sugeruje jak w tym artykule - że miało to miejsce w okresie próbnym. Twierdzi, że to niemożliwe i jeżeli taka sytuacja ma miejsce to nic mu na ten temat nie wiadomo. Widać słabo poinformowany jest włodarz miasta na temat swojego autorskiego projektu....
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~chamWłocławek
Ludzie, proszę Was, nie komentujcie tu spraw krajowych.
Ludzie, proszę Was, nie komentujcie tu spraw krajowych. Piszecie tu o abonamencie, Afganistanie, trenerze reprezentacji, firmach ogólnopolskich, FRD, generale Skrzypczaku, no i dlaczego? Czy to są nasze lokalne bolączki? To jest lokalny portal, macie kilka ogólnopolskich, dlaczego tam nie piszecie? Nie róbcie śmietnika z lokalnego forum,...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez krzysztof_naubiWłocławek
" Abonament zostaje; Sejm podtrzymał weto prezydenta do
" Abonament zostaje; Sejm podtrzymał weto prezydenta do ustawy medialnej Sejm podtrzymał weto prezydenta Lecha Kaczyńskiego do ustawy medialnej. Oznacza to, że ustawa, nie wejdzie w życie. Za ponownym uchwaleniem ustawy (odrzuceniem weta) głosowało 217 posłów, 169 było przeciw, 47 wstrzymało się od głosu. Do odrzucenia weta...
Komentarzy0
Wyświetleń565
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~wyborcaWłocławek
UWAGA DZIAŁKOWCY !!!! "Około 50-letni mężczyzna zginął
UWAGA DZIAŁKOWCY !!!! "Około 50-letni mężczyzna zginął w wyniku eksplozji na terenie ogródków działkowych w Zbąszynku (Lubuskie). Według jednej z hipotez zakładanych przez policję przyczyną tragedii mogła być substancja, za pomocą której chciał pozbyć się kretów. Sławomir Konieczny z zespołu prasowego lubuskiej policji...
Komentarzy1
Wyświetleń759
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~kretWłocławek
Czy możecie państwo odpowiedzieć jak nazwać pracodawcę
Czy możecie państwo odpowiedzieć jak nazwać pracodawcę ,który z pełną świadomością każe pracować pracownikom w nadgodzinach w soboty i niedziele mówiąc im ,że pracować muszą, ale on nie ma pieniędzy by im za te nadgodziny zapłacić-do kogo można zgłosić takiego ,,biznesmena" ?
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~ALWłocławek
Czegoś już nie rozumiem. Podobno w poprzednim ustroju
Czegoś już nie rozumiem. Podobno w poprzednim ustroju robiliśmy wszystko co nakazał nam Wielki Brat ze wschodu.Jednak jakoś nie zabrali nas wtedy ze sobą do Afganistanu,nie byliśmy chyba takimi dupolizami jak teraz to robimy Ameryce.W ramach wysłania mięsa armatniego zginął dziś już 13 żołnierz.Pytam,w czyim to interesie? Do dziś...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Ex wojakWłocławek
Teraz podjąłem rękawicę i walczę o czystość na
Teraz podjąłem rękawicę i walczę o czystość na ścieżce rowerowej do Kruszyna.Jestem dobrej myśli. Trzeba dzwoni ć,dzwonić i jeszcze raz dzwonić do tych bonzów w Straży Miejskiej, Urzędzie Miejskim i o dziwo pomaga.Są już dzisiaj poważne symptomy poprawy,nawet zaklejono dziury asfaltem . Wiecie jak się czasem człowiek zaprze...
Komentarzy2
Wyświetleń899
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez szujaWłocławek
Co myślicie na temat "naszego ukochanego trenera Leo
Co myślicie na temat "naszego ukochanego trenera Leo Benhakera" a przede wszystkim jego zarobku 75000E , jak się słyszy głowa boli.
Komentarzy2
Wyświetleń888
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~A-ZWłocławek
chcialabym przestrzec przed nieuczciwym solarium na ulicy ...
chcialabym przestrzec przed nieuczciwym solarium na ulicy ... w kamiennicy z czerwonej cegly!!!!! tam to chyba nie umieja liczy i przez to cierpia klienci. placac za opalanie przez 10 minut otrzymasz opalanie na 7 minut. zdzierstwo!!!!!! radze omijac daleko takie nedzne solarium!!!!!!!!
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~bombaWłocławek
UWAGA- BAVARIA i OTTO-WORKFOCE Te firmy werbuja ludzi do
UWAGA- BAVARIA i OTTO-WORKFOCE Te firmy werbuja ludzi do pracy np.w Holandii.Na miejscu okazuje sie ,że nie ma pracy.Każdy dodatkowo naraża sie na koszty podróży,a firmy te za kazdego zwerbowanego i tak mają kasę.
Komentarzy0
Wyświetleń572
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~viciWłocławek
RZĄD PO-PSL zabiera pieniądze emerytów
RZĄD PO-PSL zabiera pieniądze emerytów !!!!!!!!!!!!! "Rząd zaproponował w projekcie budżetu, by 7,5 mld zł z Funduszu Rezerwy Demograficznej zasiliło w 2010 r. Fundusz Ubezpieczeń Społecznych, który wypłaca renty i emerytury, pisze "Gazeta Wyborcza". Rząd wyczyści do zera Fundusz, który miał być polisą dla starzejącego...
Komentarzy0
Wyświetleń670
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~POprańcyWłocławek
Nie mogę zrozumieć ,nie których opinii ludzi piszących
Nie mogę zrozumieć ,nie których opinii ludzi piszących stale negatywnie o panach Prezydentach a nawet o Rzeczniku. Przecież Oni zmagają się z takimi przeciwieństwami panującymi aktualnie w Radzie Miejskiej ,że nie jeden z piszących posty, już dawno by się podał do dymisji.Mimo wszystko pokonują te przeciwieństwa i prą naprzód....
Komentarzy15
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez kortyzolWłocławek
Czy ktoś się orientuje w temacie przydomowych oczyszczalni
Czy ktoś się orientuje w temacie przydomowych oczyszczalni ścieków w gminie włocławek, na terenie nie objęty planem przestrzennym? Dodam, że nie ma u nas kanalizacji. Dziękuję.
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~toriWłocławek
Podobno ,,aktyw "POD ma odbierać sztandar(poświęcony) w
Podobno ,,aktyw "POD ma odbierać sztandar(poświęcony) w dniu 19 września.Z sąsiadami z działki zastanawiamy się czy niektórych działaczy nie odstraszy święcona woda biorąc pod uwagę ich przeszłość lustracyjną,chyba ,że już się ,,nawrócili'' ?
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~działkowiec Włocławek
Długo się zastanawiałem, czy wyjechać z tego miasta z
Długo się zastanawiałem, czy wyjechać z tego miasta z moją rodziną, mieszkam tu z żoną już 16 lat, sam jeszcze dłużej, bo się urodziłem w tym mieście, tak samo jak moja żona i nasze dzieci. Nie widzę niestety w tym mieście żadnych zmian, ciągle przepychanki, "sukcesy" bo otworzono uliczkę,jakieś śmieszne tablice, a nie ma...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~Zegnam !!!Włocławek
Następcą generała Waldemara Skrzypczaka którego
Następcą generała Waldemara Skrzypczaka którego wypowiedź spowodowała małą rewolucję w wojsku polskim został generał Tadeusz Buk.Objął stanowisko dowódcy wojsk lądowych. Zastanawiam się czy wzorem żołnierzy niemieckich którzy mieli napis na klamrze Bóg z nami ( GOTT MIT UNS ) nasi żołnierze nie powinni dostać w ramach...
Komentarzy1
Wyświetleń788
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~Military.PLWłocławek
Ze wzruszeniem ale i z niedowierzaniem obejrzałem na
Ze wzruszeniem ale i z niedowierzaniem obejrzałem na jednym z włocławskich portali filmik z uroczystości wręczenia pod pomnikiem (przebudowanym) srebrnego medalu za zasługi dla obronności kraju naszemu wielkiemu prezydentowi miasta. Kiedy mój szok minął zacząłem się zastanawiać jakie te zasługi mogłyby być. Dostałem...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~Militarysta.plWłocławek
Czy odpowiednie służby w mieście zainteresowały się
Czy odpowiednie służby w mieście zainteresowały się opisywaną niedawno tablicą przy ulicy Planty II ? Z tego co się zorientowałem koszt zakupu przekroczono kilkakrotnie.Co robił pan od zamówień publicznych w urzędzie? Czyżby podstawiono kilka ofert specjalnie zawyżonych przez paru znajomków? Różnica pomiędzy 1500 zł jaką...
Komentarzy2
Wyświetleń788
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~DociekliwyWłocławek
Wczoraj widziałem nasz most wieczorem w pełnej krasie.
Wczoraj widziałem nasz most wieczorem w pełnej krasie. Uważam że to nie były wyrzucone pieniądze. Jest piękny.Jak most do innego świata.
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~AntekKowalskiWłocławek
Miasto scigaczy.Nie wiedzialem ze w miescie jest tylu
Miasto scigaczy.Nie wiedzialem ze w miescie jest tylu scigaczy.Prezydent Palucki podjal decyzje nie bedzie ulic dwujezdniowych bo"Oni beda sie scigac".
Komentarzy0
Wyświetleń688
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~WloclawskiWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA