Forum › Włocławek

Jechałem dziś autobusem numer 19 w kierunku
Jechałem dziś autobusem numer 19 w kierunku Rybnickiej.Wsiadałem na Promiennej, usiadłem bo było pusto, ale z każdym przystankiem przybywało miejsc.Gdy zrobiło się tłoczno, a obok mnie usiadł starszy jegomość, zresztą dookoła były tylko takie przedziały wiekowe ( była godzina wczesna więc wszyscy jechali na ogródki...
Komentarzy20
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~sytuacja w mpkWłocławek
Stało się to co było do przewidzenia. Znowu wtopa
Stało się to co było do przewidzenia. Znowu wtopa związana z Włocławskim Inkubatorem Przedsiębiorczości. Okazało się że zwycięskie logo ...jest plagiatem. Co dziwniejsze organizator konkursu czyli Urząd Miasta Włocławek nie zamierza czynić żadnych kroków prawnych wobec nieuczciwej "autorki". Tym bardziej mnie śmieszy ta sytuacja...
Komentarzy14
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~UśmiechniętyWłocławek
ruszyła nowa strona Schroniska dla
ruszyła nowa strona Schroniska dla Zwierząt. http://www.schronisko-wloclawek.pl/ narazie jest pusta ale będziemy ją pomału uzupełniać. Zapraszamy
Komentarzy2
Wyświetleń959
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~Schronisko dla ZwierzątWłocławek
Po raz kolejny „Rzeczpospolita” ogłosiła
Po raz kolejny „Rzeczpospolita” ogłosiła ranking samorządów za wyniki roku 2009. Wbrew zachwytom panów prezydentów a szczególnie niezastąpionego trenera w tej roli od prawie czterech lat Krzyś Kuku), Włocławek wypadł bardzo blado. Na 64 sklasyfikowane miasta na prawach powiatu nasze miasto zajęło ...
Komentarzy2
Wyświetleń920
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~sportowiecWłocławek
Witam, ludzie mam do Was ogromna prosbe jesli sa jeszcze
Witam, ludzie mam do Was ogromna prosbe jesli sa jeszcze osoby o dobrym sercu...prosze Was o niewiele a dokladnie o bochenek chleba, margaryne, wode do picia oraz dla mojej corki najtansze pampersy i tez cos do jedzenia dla niej,na zadna pomoc z opieki nie moge liczyc :( jestem chora i nie wychodze z domu...jesli sa jeszcze dobroduszni ludzie...
Komentarzy15
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~Samotna mamaWłocławek
Nie wiem kto jest właścicielem klubu sportowego "L...." ?
Nie wiem kto jest właścicielem klubu sportowego "L...." ? nie wiem kto patronuje temu klubowi ? Wiem natomiast,że ostatnio , w koszulkach /barwach / klubowych ,występowały dzieci i to nie na boisku tylko w supermarkecie "r" w roli żebraczków .Wprawdzie starały się " zapracować" na datki ,pomagając , przy kasie , pakować do torebek...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~nieco starszyWłocławek
WZYWAM WSZYSTKICH WŁOCŁAWIAN KTÓRYM NIE JEST OBOJĘTNY
WZYWAM WSZYSTKICH WŁOCŁAWIAN KTÓRYM NIE JEST OBOJĘTNY ROZWÓJ KULTURALNY NASZEGO MIASTA DO WPISÓW PONIŻEJ. W NASZYM MIEŚCIE POWSTAJĄ NOWE KLUBY,PUBY,KAWIARNIE ICH WŁAŚCICIELE ROBIĄ CO MOGĄ BY ZADOWOLIĆ NAS WŁOCŁAWIAN.NIESTETY NIE WSZYSCY Z NAS CHYBA TEGO CHCĄ BY NASZE MIASTO TĘTNIŁO SPOTKANIAMI LUDZI NA KTÓRYCH DOBRZE SIĘ...
Komentarzy12
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~Bywalec Włocławek
Stowarzyszenie WRS zaprasza do wzięcia udziału w akcji
Stowarzyszenie WRS zaprasza do wzięcia udziału w akcji zbierania podpisów pod petycją o usunięcie krzyża spod Pałacu Prezydenckiego. Krzyż ten został tam postawiony nielegalnie i stanowi ewidentne naruszenie zasady laickości, która charakteryzować powinna budynki administracji publicznej. Nie bądź obojętny na...
Komentarzy7
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~sevenWłocławek
w ubiegłym tygodniu przed 21 wylądowałem na ul 3ciego
w ubiegłym tygodniu przed 21 wylądowałem na ul 3ciego Maja. W te wielkie upały zacząłem doceniać wartośc sił natury takich jak deszcz i wiatr. Po prostu tak smierdziało uryną, że zbierało sie na wymioty. Tylko wielka ulewa jest w stanie zmyć smród z ulicy a wiatr przewietrzyć. Oczywiście tylko powierzchownie .....
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~TomekWłocławek
chcecie więcej o dyrektorce wcku? to macie:
chcecie więcej o dyrektorce wcku? to macie: http://scena.wloclawek.pl/articles.php?id=144 i co, kopary opadły????
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~Marek wylogowanyWłocławek
Ada ,to nie wypada...,p.Komorowski trafi na urząd dopiero w
Ada ,to nie wypada...,p.Komorowski trafi na urząd dopiero w sierpniu br. , a Ty już atakujesz. Czy to jedna z wielu gierek Pisu ? Daj mu szansę ,niech najpierw będzie zaprzysiężony . Pomyśl raczej co zrobić i jak godnie usunąć harcerski totem sprzed pałacu.Oj narozrabiali ci zuchowie - druhowie. Oczywiście nie widziałaś druha...
Komentarzy2
Wyświetleń884
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~vistWłocławek
Czy pan Komorowski mysli troche o mlodziezy, ktora majac
Czy pan Komorowski mysli troche o mlodziezy, ktora majac dyplom wyzszych studiow wyjezdza do pracy na Zachod do rolnictwa gdzie sa ponizani i poniewierani? Lament, ze jest za malo dzieci. Ma byc wiecej bezdomnych, kalek, dzieci glodnych, bez rodzicow bo zabrano im prawa rodzicielskie ? Najpierw trzeba stworzyc godne warunki egzystencji.
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~AdaWłocławek
Zastanawiałem się jak mają sie do siebie -Polska
Zastanawiałem się jak mają sie do siebie -Polska kultura,obyczaje,tradycja z propagowaniem zboczeń seksualnych.Bo czymże jest pokazywanie na 15 platformach w Warszawie grup pederastów,lesbijek i transseksualistów jak nie manifestacja swoich ułomności seksualnych? Czy oglądanie przez małe dzieci i młodzież tych wyzywajaco umalowanych...
Komentarzy43
Wyświetleń5K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~cyklista-wylogowanyWłocławek
Karetki w nocy chyba trochę przeginają-przez puste ulice o
Karetki w nocy chyba trochę przeginają-przez puste ulice o 1-3 w nocy jeżdżą na sygnale dźwiękowym.jest bardzo gorąco ledwo człowiek zaśnie a te syreny zaraz budzą.masakra
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~AgatWłocławek
Byłem w piątek w urzedzie - bardzo wspolczuje pracownikom,
Byłem w piątek w urzedzie - bardzo wspolczuje pracownikom, bylem w kilku pokojach gdyż zalatwialem sprawy. Masakra goraco goraco i jeszcze raz goraco!! Tam sie siedziec nie da!! Wiem ze pewnie takich miejsc we Włocławku jest duzo, ale czy urzad miasta nie powinien pomyslec o jakiejs klimatyzacji??? Ja tam wysiedziec nie moglem, a pracownicy -...
Komentarzy8
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~cieplo cieploWłocławek
Czy wy tez nie wiecie co z soba zrobic w domu gdy jest tak
Czy wy tez nie wiecie co z soba zrobic w domu gdy jest tak cieplo. Ja normalnie zastanawiam się w domu siedziec sie nie chce bo goraco na dworzu nie jest lepiej. Jak tutaj pracowac i cokolwiek robic?
Komentarzy0
Wyświetleń690
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~niraWłocławek
pis do nory ! wasz wódz chyba czuje się niezdrów bo
pis do nory ! wasz wódz chyba czuje się niezdrów bo opowiada "głodne kawałki " . A przy okazji ,to należy powiedzieć i to , że od dzisiaj wiadomo kto inspirował harcerzy do zamontowania tej instalacji przed pałacem. Sami by tego nie wymyślili,dzisiejsi harcerze są sprawni inaczej. Fakt, zbłażnili się a teraz będą musieli zbierać...
Komentarzy6
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~poconamtobyłoWłocławek
Mam 65lat . Jestem osobą samotną, chciałabym w jakiś
Mam 65lat . Jestem osobą samotną, chciałabym w jakiś ciekawy ,zorganizowany sposób spędzać wolny czas. Proszę o informacje czy istnieją w naszym mieście jakieś kluby seniora czy też inne organizacje , które mają ciekawe propozycje zajęć dla seniorów.
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~Jolanta S.Włocławek
Wielka wtopa ludzi MPEC-u. MPEC jest właścicielem odrapanej
Wielka wtopa ludzi MPEC-u. MPEC jest właścicielem odrapanej rudery w środku miasta (węzeł ciepłowniczy przy Zduńskiej), a na zwoływanych przez siebie konferencjach prasowych niejaki K. z MPEC-u krytykuje radnych, że to oni stoją na przeszkodzie rewitalizacji miasta. Syfu we własnej spółce nie zauważa, a czepia się innych. Tekst o...
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~CzytadłoWłocławek
Czy obserwator może być niedoładowany Gdy mu się
Czy obserwator może być niedoładowany Gdy mu się wleje Kwas solny Zamiast śmietany Zjadł barszcz zabielany
Komentarzy3
Wyświetleń923
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez szujaWłocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA