Forum › Włocławek

Krótka wersja Pana Tadeusza KSIĘGA I: GOSPODARSTWO Cichy
Krótka wersja Pana Tadeusza KSIĘGA I: GOSPODARSTWO Cichy wieczór na Litwie, owczarz owce maca A Tadeusz po studiach do domu powraca Chce usprawnić rolnictwo, do pracy aż wzdycha Ale Wojski natychmiast daje mu kielicha Pod wpływem alkoholu Tadzio czując wenę Podrywa własną ciocię, starą Telimenę A Asesor z Rejentem kłócą...
Komentarzy20
Wyświetleń3K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez szujaWłocławek
Kupiłem "w promocji" płyn do spryskiwaczy w jednym dużym
Kupiłem "w promocji" płyn do spryskiwaczy w jednym dużym markecie R... przy ul.Cmentarnej. Producent zachwala dodatkową końcówkę żeby ułatwić nalewanie płynu,jego skład z domieszką gliceryny itp.Zapewnia też podobnie jak i reklama w markecie o tym że płyn jest w wersji zimowej. Zima przyszła więc nalałem tego płynu i......
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Kierowca przestrzegaWłocławek
Zgoda buduje a mądrzejszy ustępuje! Gdy więc starsza
Zgoda buduje a mądrzejszy ustępuje! Gdy więc starsza osoba, stojąc w autobusie, widzi siedzącego wygodnie młodego, niech pomyśli, że ma do czynienia z głupcem, zaraz jej ulży... Przysłowia nie kłamią!
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena3
Dlaczego tak łatwo podzielić nas na swoich i
Dlaczego tak łatwo podzielić nas na swoich i obcych? Minimalne kryteria identyfikacji. [...]Do ujawnienia tej prawdy w dużej mierze przyczynił się brytyjski badacz polskiego pochodzenia, urodzony we Włocławku syn żydowskiego kupca Hersz Mordche, który przybrał później nazwisko Henri Tajfel. Psychologią społeczną zajął się po...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
Kto uważa że , za Władysława Skrzypka Było Lepiej .
Kto uważa że , za Władysława Skrzypka Było Lepiej .
Komentarzy26
Wyświetleń3K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~xx3Włocławek
Którzy zezwalają na wywłaszczanie Polaków z ich
Którzy zezwalają na wywłaszczanie Polaków z ich własności np na Mazurach polecam jako przykład wrzask żydów po kradzieży napisu oświęcimskiego .Tak się powinno cenic swój honor .
Komentarzy0
Wyświetleń678
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~Tym wszystkim Włocławek
Przechodziłem dzisiaj koło Urzędu Miasta i się tak
Przechodziłem dzisiaj koło Urzędu Miasta i się tak zastanawiam czy Straż Miejska wystawi mandat komuś odpowiedzialnemu za odśnieżenie placu przed urzędem. Dobrze, że mogłem się przytrzymać wózka, ale żona o mały włos złamałaby nogę.
Komentarzy0
Wyświetleń675
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~mieszkaniec LPWłocławek
Dlaczego u nas jest
Dlaczego u nas jest zle? http://www.wykop.pl/ramka/274725/cejrowski-o-komunistycznych-zbrodniach-smierci-grzegorza-przemyka Wlasciwie wypowiedz na inny temat, ale slowa Cejrowskiego sa aktualne szczegolnie na przykladzie Wloclawka. Polecam ten kawalek i jego analize w kontekscie wladz naszego miasta ( i nie tylko ). Wszystkich WON!!!
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~ha haWłocławek
Proszę wziąć pod uwagę fakt ,że wiele ul. jest
Proszę wziąć pod uwagę fakt ,że wiele ul. jest odśnieżanych przez mieszkańców mimo ,ze powinien to robić Urząd Miasta. Chodniki ,które nie przylegają do danej nieruchomości bezpośrednio i są oddzielone nawet wąskim pasem zieleni, zgodnie z orzeczeniem Trybunału Konstytucyjnego nie podlegają nadzorowi w zakresie utrzymania na...
Komentarzy2
Wyświetleń950
Śledzących0
Ocena1
Od kąt pamiętam We Włocławku nie było żadnej
Od kąt pamiętam We Włocławku nie było żadnej inauguracji świątecznej chodzi mi o choinki i jakieś ozdoby od 20 lat tylko to samo w innych miastach takich jak Toruń czy Poznań Jest co podziwiać . Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt ;)
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~mieszkaniec Włocławek
Widać,że w tym roku akcja zima jest prowadzona na mniejszą
Widać,że w tym roku akcja zima jest prowadzona na mniejszą skalę,bo niektóre ulice są w ogóle nie odśnieżane,tak więc koszty będą mniejsze,pan prezydent szuka oszczędności wszędzie
Komentarzy0
Wyświetleń604
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~kierowcaWłocławek
ku przestrodze.. jesli interesuje was praca w sieci fitness
ku przestrodze.. jesli interesuje was praca w sieci fitness klubow - przemyslcie to jeszcze raz ! cala spolka jest zadłuzona co przeklada bezpsrednio na pracwnikow-2 miesieczne oczekiwania na wyplate to standard ,umowa o dzielo bez okreslenia warunkow (jesli ja dostaniecie) jest normą nie tylko u nas w miescie,moze jeszcze jedno -jedyna...
Komentarzy3
Wyświetleń858
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~-byly pracownik Włocławek
Policja zatrzymała typa z powodu zatłuczenia przez niego
Policja zatrzymała typa z powodu zatłuczenia przez niego człowieka na śmierć (w Warszawie). Postawiono mu zarzut "pobicia ze skutkiem śmiertelnym". I tu chciałem poruszyć pewną kwestię, która mnie zresztą od dawna nurtuje. Na mój gust zarzut powinien brzmieć "zabójstwo na skutek dotkliwego pobicia" (tym bardziej, że ofiara...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez zbuntowany_kaloryferWłocławek
W telewizji włocławskiej(tej starszej) słuchałem dyskusji
W telewizji włocławskiej(tej starszej) słuchałem dyskusji Pań, które pracują w straży miejskiej,policji, wojsku. Wspólnym "mianownikiem był mundur".A gdzie Panie które pracują na kolei,w leśnictwie,są zakonnicami, kucharkami(fartuch)... Czy Panie były reprezentacją naszego miasta? P.S. Pani ze straży miejskiej to ho,...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~yan.Włocławek
Może trochę za wcześnie ale co mi
Może trochę za wcześnie ale co mi tam. http://www.poee.yoyo.pl/oplatek/?od=szuja
Komentarzy5
Wyświetleń1K
Śledzących1
Ocena0
bardzo proszę o poprawienie ostrości kamerki internetowej
bardzo proszę o poprawienie ostrości kamerki internetowej na Placu Wolności, nie mam pojęcia kto się tym zajmuje, ale bardzo proszę! Strasznie źle widać, muszę pogodę podglądać na kamerce w Kowalu, tam widok jest perfekcyjny.
Komentarzy2
Wyświetleń833
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~kamerkaWłocławek
Znani w świecie włocławiacy ! Jest to na pewno informacja
Znani w świecie włocławiacy ! Jest to na pewno informacja znana osobom o wykształceniu psychologicznym.Pierwszym twórcom kryterii identyfikacji i uznanym autorytetem w psychologii społecznej był nasz krajan z Włocławka.Był to syn Hersza Mordecha uzywający nazwiska Henri Tajfel.Był On absolwentem i profesorem Oksfordu.Następnie...
Komentarzy9
Wyświetleń5K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~DziadekWłocławek
Znam w miarę dobrze historię,szczególnie
Znam w miarę dobrze historię,szczególnie Polski.Zamiłowanie do tej dziedziny wiedzy wzbudził we mnie i nie tylko,znany ludziom mego wieku,wspaniały nauczyciel historii prof.Fop. O tej klątwie "grunwaldzkiej" nigdy i nigdzie nie słyszałem. Natomiast wiem,że do dzisiejszego dnia nad cała ziemią kujawską,ciąży klątwa dużo...
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~DziadekWłocławek
Ciemność widzę na osiedlu POŁUDNIE. Pomimo, że dni
Ciemność widzę na osiedlu POŁUDNIE. Pomimo, że dni króciutkie, na godzinę przed wschodem słońca wyłącza się oświetlenie uliczne. Między siódmą a 7.30 jest jeszcze zupełnie ciemno, a wtedy sporo dzieciaków (również i kobiet) wychodzi do szkoły i brnie w zupełnych ciemnosciach. Pomijam brak poczucia komfortu w takich...
Komentarzy2
Wyświetleń979
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~eyeWłocławek
SKANDAL!!! Wczoraj byłem się przejść z Przyjaciółmi
SKANDAL!!! Wczoraj byłem się przejść z Przyjaciółmi do Centrum Handlowego "Wzorcownia" Byliśmy Kulturalni jeden z ochroniarzy zaczoł do nas się Odzywać Wulgarnie Aż jednego z nas szarpnoł Ja się Pytam centrum jest dla każdego mieszkańca większość Społeczeństwa ma złe zdanie o nastolatkach piszą np. że mają tok...
Komentarzy9
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~Jasek15Włocławek

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA