Forum › Włocławek

z PO ma ostatnio problemy z prawem ? Trudno zliczyć-taka
z PO ma ostatnio problemy z prawem ? Trudno zliczyć-taka mnogośc. PO mistrzach hazardu ,na tapetę wszedł mistrz inwestycji z wybrzeża , niejaki Nitras -kto tam mieszka ten wie jaki to ,,mistrz ''i ilu PO mistrzowssku wykantował,a ilu takich jeszcze czeka w kolejce PO cuda?
Komentarzy0
Wyświetleń665
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~ILu kolesiWłocławek
Za komunizmu pacyfiakcja przez ZOMO, za kapitalizmu przez
Za komunizmu pacyfiakcja przez ZOMO, za kapitalizmu przez Straz Miejska - ktora juz na dniach dostanie nowe uprawnienia i bez problemu beda robic "trzepanie" kkazdemu kto im sie nie spodoba, a wiadomo nasza straz lubi korzystac z przywilejow. Napewno niektorzy pamietaja jeszcze niedawno afere w Strazy Miejskiej (lapowkarze i zlodzieje prezerwatyw...
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez elmoooWłocławek
Święty Mikołaj do wynajęcia Chciałbym się dowiedzie
Święty Mikołaj do wynajęcia Chciałbym się dowiedzie co inni o tym sądzą Ja na przykład już takiego zamówiłem bynajmniej u mnie to juz tradycja
Komentarzy2
Wyświetleń866
Śledzących0
Ocena0
Dodany przez ~KazimierzWłocławek
Pacyfikacja kopalni Wujek miała miejsce w KWK Wujek w
Pacyfikacja kopalni Wujek miała miejsce w KWK Wujek w związku z wprowadzeniem w Polsce stanu wojennego (1981-1983). 16 grudnia 1981 doszło do masakry górników strajkujących (strajk okupacyjny) przeciw ogłoszeniu stanu wojennego. Podczas pacyfikacji siłami milicji oraz wojska i w wyniku strzałów oddziału ZOMO zginęło 9 górników, a...
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~JohanWłocławek
Niedawno rząd premiera Tuska obchodził dwulecie swego
Niedawno rząd premiera Tuska obchodził dwulecie swego istnienia i pan premier z tego tytułu strasznie się nadymał, czego to nie zrobił i w ogóle. Warto zatem przypomnieć, że wśród dokonań tego rządu na pierwszym miejscu, niczym perła w koronie, powinno figurować powiększenie długu publicznego o około 130 miliardów złotych, w...
Komentarzy4
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez ~JohanWłocławek
Pazdzioch,zbliżają się święta Bożego Narodzenia a ty
Pazdzioch,zbliżają się święta Bożego Narodzenia a ty heretyku nie przeprosiłeś jeszcze Czeczeńców i Cyganów. To jak będzie?
Komentarzy7
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena1
Dodany przez szujaWłocławek
Czy dobrym "zwyczajem" jest przynoszenie przez organistę
Czy dobrym "zwyczajem" jest przynoszenie przez organistę opłatka? Sytuacja taka delikatnie mówiąc "zmusza gospodarza mieszkania do zapłaty". Dać 2,5,10 a może 20 zł? Taki zwyczaj jeszcze istnieje i we Włocławku - podobno nie jest we wszystkich parafiach miasta. P.S.Nie narzucajcie się w roku 2010.
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~yan.Włocławek
Ciekaw jestem czy nasze miasto na przykładzie innych miast w
Ciekaw jestem czy nasze miasto na przykładzie innych miast w Polsce zorganizuje jakiegos sylwestra na powietrzu, czy też nic nie zrobi
Komentarzy1
Wyświetleń729
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~edykWłocławek
Czy można gdzieś we Włocławku wypożyczyć narty,
Czy można gdzieś we Włocławku wypożyczyć narty, istnieje jakaś wypożyczalnia??
Komentarzy1
Wyświetleń784
Śledzących1
Ocena1
Dodany przez ~onaWłocławek
Gdzieś czytałem ,że w przyszłym roku kończy się klątwa
Gdzieś czytałem ,że w przyszłym roku kończy się klątwa papieska rzucona na nasz kraj, za pobicie krzyżaków pod Grunwaldem. Może wiecie coś więcej i dlaczego Wojtyła jej nie zdjął.
Komentarzy5
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena1
Chcę ostrzec wszystkich, którzy idą na "Sylwestra"
Chcę ostrzec wszystkich, którzy idą na "Sylwestra" organizowanego przez pewną szkołę tańca - powinniście przed wpłatą sprawdzić i zatwierdzić menu. A nie tak jak my w ubiegłym roku siedzieliśmy przy pustych, dosłownie pustych stołach. Dopiero po naszej interwencji otrzymaliśmy posiłek, gdzie przypadało na osobę: 1/2 jajka...
Komentarzy11
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez ~agaWłocławek
Tak rządzi PO.Pewnie znajdą się zagraniczne spółki
Tak rządzi PO.Pewnie znajdą się zagraniczne spółki państwowe, które kupią nasze kopalnie - mówi Krzysztof Tchórzewski, były wiceminister gospodarki. http://www.wnp.pl/wiadomosci/96550.html
Komentarzy0
Wyświetleń734
Śledzących1
Ocena0
Niestety trzeba podjąć decyzję o wyjeździe z Włocławka.
Niestety trzeba podjąć decyzję o wyjeździe z Włocławka. Kolejnym wyjeździe. Wróciłam tutaj, bo zwyczajnie, po ludzku tęsknię. Za rodziną, znajomymi miejscami, za miastem... Niestety nie udało się znaleźć pracy pomimo półrocznego jej aktywnego szukania. Jest mi z tego powodu przykro. Bez problemów dostałam pracę "w Polsce", w...
Komentarzy13
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena3
Dodany przez ~NescafeWłocławek
Ja ceniłem Jaruzela dopóki nie przeczytałem wspomnień
Ja ceniłem Jaruzela dopóki nie przeczytałem wspomnień Giera. To Kania z Jaruzelem tak ufajtali socjalizm ,że wszyscy mieli go za nic.Dołączył jeszcze jeden cwaniaczek Kiszczaczek. Gospodarkę i finanse rozlozyli a później stan wojenny ogłosili. Teraz głupa pali jeden z drugim. Kropka , jest jeszcze większa szopka. Dług szaleje-740...
Komentarzy22
Wyświetleń4K
Śledzących1
Ocena2
Czytam i myślę tak jak się czuje kobieta ,której inna
Czytam i myślę tak jak się czuje kobieta ,której inna zabrała kochanego męża. Dlaczego ten kochany mąż odszedł do niej. Często najlepszej koleżanki,z która nie było tajemnic i z którą przegadało się tyle godzin i wypiło tyle litrów kawy i zjadło tuziny ciastek.Może też być odwrotnie np. jakiemuś Kazikowi rozkocha...
Komentarzy10
Wyświetleń2K
Śledzących1
Ocena2
Dodany przez waderaWłocławek
jednych /wychodzących/ pożegnaliśmy szumnie i dumnie/ po
jednych /wychodzących/ pożegnaliśmy szumnie i dumnie/ po latach stacjonowania/.Teraz przywitamy /szumnie i dumnie/ drugich,którzy wejdą lada moment.Na jak długo ? Czy my musimy być krajem,przez który ma miejsce permanentny przemarsz wojsk z czasowym "biwakowaniem "?
Komentarzy7
Wyświetleń2K
Śledzących0
Ocena3
Dodany przez ~nieco starszyWłocławek
Wiedziałam ,że Polska to chory kraj ale dzisiejszy dzień
Wiedziałam ,że Polska to chory kraj ale dzisiejszy dzień to potwierdził.Poczta Polska wymyśliła,że przesyłki zagraniczne muszą mieć nazwy polskie - to sie w pale nie mieści -jesteśmy w Unii Europejskiej i cofamy się : Italia to wiadomo ,że Włochy a USA to Stany Zjednoczone . Za komuny tego nie było - a tak wszyscy psioczą na tamte...
Komentarzy1
Wyświetleń729
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~StachaWłocławek
Lokalizacja basenu to ul. Wysoka i Szpitalna. Czy lokalizacja
Lokalizacja basenu to ul. Wysoka i Szpitalna. Czy lokalizacja jest związana z dostarczeniem ciepła czy zanieczyszczenie z ciepłowni "Zazamcze". Wariant zapasowy -Zgłowiączka.
Komentarzy3
Wyświetleń973
Śledzących1
Ocena0
Dodany przez ~yanWłocławek
co wiecie o otwieranej nowej dyskotece ,Ramzes ,kiedy
co wiecie o otwieranej nowej dyskotece ,Ramzes ,kiedy otwarcie? i co to za klub :)
Komentarzy85
Wyświetleń12K
Śledzących0
Ocena2
Dodany przez ~panekWłocławek
Jak nie Breżniew to Obama
Jak nie Breżniew to Obama [IMG]http://i49.tinypic.com/25sanhv.jpg[/IMG]
Komentarzy3
Wyświetleń1K
Śledzących0
Ocena0

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA